Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@09:29:51 GMT

پوزيشن هاي مختلف شيردهي + تصاوير

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۴۷۳۷

پوزيشن هاي مختلف شيردهي + تصاوير

خبرگزاري آريا -
انواع حالات شيردهي به نوزاد
وقتي که مي‌بينيد يک مادر به بچه‌اش شير مي‌دهد قضيه خيلي ساده به نظر مي‌رسد. او از راه مي‌رسد و شروع به شيردادن به بچه مي‌کند انگار که شير دادن به بچه راحت‌ترين کار ممکن است. اما با وجود آنکه اين منبع غذايي به طور خودکار تامين مي‌شود اما شيردهي، به خصوص براي مادراني که براي اولين بار صاحب فرزند شده‌اند، در ابتدا اصلا ساده نيست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها بايد چيزهاي زيادي ياد بگيرند. که در مقاله زير انواع روش هاي شيردهي را معرفي نموده ايم.
روش صحيح شيردهي:
درست است که توليد شير در بدن مادر به صورت طبيعي انجام مي‌شود اما رساندن آن از سينه به شکم نوزاد به کمي دانش و تمرين فراوان نياز دارد. تقريباً در همه‌ي مادران و نوزادان جديد، اولين تلاش‌ها براي تغذيه نوزاد با شير مادر نافرجام و نااميدکننده است. اما پوزيشن هاي صحيح شير دادن براي کمک به نوزاد جهت تغذيه به شيوه‌اي مناسب و همچنين جلوگيري از آسيب نوک پستان و ساير مشکلات تغذيه با شير مادر ضروري است. با چند آزمايش و خطا مي‌توانيد موقعيت شيردهي مناسب را پيدا کنيد اگرچه شايد هيچ‌وقت در شيردهي به نوزاد حرفه‌اي نشويد.
حالت صحيح در آغوش گرفتن نوزاد:
کمي تمرين لازم است تا بتوانيد کودک را در وضعيت درست نگهداريد. نگهداشتن بچه در پوزيشن مناسب خيلي مهم است زيرا جلوي ناراحتي نوزاد را مي‌گيرد. دهان بچه بايد هم نوک سينه و هم هاله سينه را بپوشاند. دهان، زبان و لب‌هاي بچه به همراه هم مي‌توانند شير را از غده‌هاي شير بيرون بکشند. اگر بچه فقط نوک سينه را بمکد نه تنها شير کافي دريافت نکرده و گرسنه مي‌ماند، بلکه سينه‌هاي شما نيز دچار درد شده و ترک مي‌خورد.
به همين منظور:
- بچه را در موقعيت مناسب نگهداريد. بچه بايد روبروي سينه‌هاي شما، جلوي بدن او روبروي بدن شما و شکم او چسبيده به شکم شما باشد. سر او بايد همراستا با بقيه بدن او بوده و نبايد بچرخد تا قورت دادن شير براي او سخت نشود.
- لب‌هاي کودک را لمس کنيد. نوک سينه خود را به دهان کودک بماليد تا دهان او به خوبي باز شود. اگر نوزاد دهان خود را باز نکرد، با فشار سينه کمي کلستروم يا شير روي دهان او بريزيد.
- اگر سر بچه چرخيده، کنار لب‌هايش را به آرامي لمس نماييد. واکنش جستجو (Seeking Reflex) باعث مي‌شود کودک سر خود را به سمت انگشت شما و در نتيجه به سمت سينه بچرخاند.
- بچه را به سمت سينه خود حرکت دهيد. وقتي که دهان او کاملا باز است نبايد خم شويد و سينه خود را در دهان کودک بگذاريد. اجازه دهيد کودک ابتکار عمل را به دست بگيرد. سينه خود را تا زماني که کودک آنرا محکم گرفته و به خوبي شير مي‌خورد، رها نکنيد.
- بررسي کنيد نوزاد سينه را به طور مناسب گرفته باشد. اگر چانه و نوک بيني کودک سينه شما را لمس کند او سينه را به خوبي گرفته است. در اين حالت لب‌هاي کودک بجاي آنکه به سمت داخل خم باشد، شبيه ماهي متمايل به بيرون است. بهتر است با کشيدن لب پاييني کودک به سمت پايين مطمئن شويد که او لب پايين يا زبان خود را نمي‌‎مکد (نوزادان هر چيز را که بتوانند مي‌مکند).
- مطمئن شويد که کودک شير را از سينه بيرون مي‌کشد. ممکن است او فقط نوک سينه را بمکد و شير به دهان او وارد نشود. اگر کودک شير را بيرون بکشد، صداي متناوب قورت دادن-تنفس شنيده مي‌شود. همچنين يک الگوي حرکتي روي چانه، فک و گوش نوزاد مشاهده مي‌کنيد. اگر کودک به طور مناسب شير نخورد صداي تيک تيک به گوش مي‌رسد.
انواع حالات شيردادن به نوزادان:
وضعيت گهواره اي (معمولي يا سنتي):
يکي از مرسومترين طرق نگهداشتن کودک براي شيردهي است. سر شيرخوار در خم آرنج مادر قرار مي گيرد و بدنش با ساعد مادر حمايت مي شود.
وضعيت گهواره اي متقاطع: روشي مفيد براي شيرخواراني است که در پستان گرفتن مشکل دارند. استفاده از اين روش در نوزادان نارس و کوچک که عضلات شل دارند و مادراني که نوک پستان شان آزرده شده بهترين روش شيردادن ميباشد. اگر از پستان چپ مي خواهيد کودک را شير بدهيد، او را با دست راست نگهداريد و بالعکس. دست مادر سرو گردن شيرخوار را نگه مي دارد و بدن شيرخوار در امتداد طول ساعد مادر قرار مي گيرد. از دست طرف پستان مورد استفاده، براي نگهداري پستان استفاده ميشود يعني مثلاً دست چپ پستان چپ را نگه مي دارد.دهان شيرخوار در سطح نوک پستان يا مختصري پايينتر قرار مي گيرد و بدن او به پهلو رو به مادراست.
تصوير شيردهي به روش گهواره اي
شيردهي ضربدري:
اين روش که همچنين به عنوان گهواره ضربدري شناخته‌شده است، وضعيتي است که از نگه‌داشتن گهواره‌اي متفاوت است و در آن مادر از خميده کردن بازو براي حمايت سر نوزاد استفاده نمي‌کند. در عوض، نقش بازو مادر تغيير مي‌کند. اگر کودک از پستان راست مادر تغذيه مي‌کند، مادر از دست و بازوي چپ براي نگه‌داشتن کودک استفاده مي‌کند. بدن نوزاد را طوري بچرخانيد که قفسه سينه و شکم او به‌طور مستقيم رو به مادر باشد.
با قرار دادن انگشتان دست و انگشتان پشت سر و زير گوش کودک، دهان او را به سمت پستان مادر هدايت کنيد. اين روش نگهداري ممکن است براي نوزادان کوچک و نوزاداني که نگه‌داشتنشان مشکل است مفيد باشد.
تصوير شيردهي به روش ضربدري
وضعيت دراز کشيده (خوابيده):
روي يک رختخواب يا تخت دراز بکشيد. دست سمت بدن را زير سر بچه يا زير سر خود بگذاريد. با دست ديگر، سينه خود را نگهداشته و نوک سينه را به سمت بچه بکشيد تا شيرخوار به گرفتن سينه ترغيب گردد.
تصوير شيردهي به روش خوابيده به پهلو
وضعيت زير بغلي:
در اين وضعيت، مادر مي نشيند و سر نوزاد به طرف پستان و بدنش زير بغل مادر در پهلوي وي قرار مي گيرد. باسن کودک روي بالشي نزديک آرنج مادر است تا نوزاد را به سطح پستان برساند. در اين وضعيت براي راحتي بيشتر، پشت شانههاي خودتان هم بالش بگذاريد و بعد از پستان گرفتن شيرخوار، تکيه دهيد.
در شرايط خاص مثل بزرگ بودن پستانها يا نوک پستان صاف يا فرورفته، اين وضعيت ارجح است چون مادر ،ديد بهتري بر شيرخوار و کنترل بيشتري بر سر او دارد. اين وضعيت براي مادراني که تحت عمل سزارين قرار گرفتهاند، ودر مواردي که بچه خواب آلود است يا در يادگيري تغذيه با شيرمادر مشکل دارد، همچنين براي کودکان نارس و دو قلو و کودکاني که مکيدن ضعيف دارند، مفيد ميباشد.
تصوير شيردهي زيربغلي
وضعيت فوتبالي:
شيرخوار را روي بالش و خوابيده به پهلو يا به پشت و يا کمي رو به بالا (نيمه نشسته) در کنار و زير بغل مادر و در بين بازو و قفسه سينه قرار دهيد. از دست ديگر خود براي فشار دادن اطراف سينه استفاده کنيد.
تصوير شيردهي فوتبالي
حالت شيردهي مخصوص دوقلوها:
وقتي که دوقلو داريد و هر دو گرسنه هستند، شيردهي همزمان مي‌تواند براي شما سخت و استرس‌زا باشد. سعي کنيد پيش از اين‌که هر دوي آن‌ها گرسنه شوند يکي را شير دهيد تا با اين مشکل برخورد نکنيد. حالت گهواره‌اي ضربدري دوقلو و حالت توپ فوتبالي بهترين روش شيردهي به دوقلوها ميباشد.
انواع روش هاي شيردهي به نوزادان دوقلو
نکات مهم و کليدي در خصوص شيردهي به نوزاد:
- در ماه هاي اول شيردهي، نوزاد هر 45 تا60 دقيقه يکبار شير مي خواهد، پس اين طبيعي است که ميزان نياز شما به انرژي، ويتامين واملاح معدني در اين زمان نيز افزايش پيدا کند.
- معمولا در پايان روز ميزان شير شما کمتر مي شود که اين طبيعي است. همچنين در زماني که خيلي خسته هستيد، سعي کنيد در هنگامي که کودک تان خواب است شما هم استراحت کمي داشته باشيد.
- موقع شيردهي هم توصيه مي‌شود که نوزاد تمام قسمت قهوه‌اي رنگ سينه را در دهان خود بگيرد و تا هر زماني که تمايل دارد به شير خوردن ادامه بدهد.
- اگر کودک از يک سينه شير خورد و باز هم احساس گرسنگي مي‌کرد، مادر بايد سينه مقابل را در دهان کودک بگذارد و شير بدهد.
- مادران بايد سعي کنند در صورتي که کاري پيش آمد، براي جدا کردن نوزاد از سينه، سينه را از دهان کودک نکشند، زيرا کشيدن سينه جهت خروج از دهان نوزاد ممکن است منجر به ايجاد ترک و زخم‌هايي در نوک سينه شود که بسيار دردناک و ناراحت‌کننده است.
- مادران بايد به نوزاد اجازه بدهند تا زماني که تمايل دارد، به مکيدن ادامه بدهد، ولي اگر مادران به دلايلي مجبور شدند سينه را از دهان نوزاد خارج کنند، مي‌توانند انگشت کوچک خود را که شسته و تميز باشد را بين آرواره‌هاي نوزاد بگذارند و آرام نوک سينه را خارج کنند تا زخم نشود.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۴۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند

بر اساس اعلام آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هر روز ۳۷ کودک در غزه بر اثر حملات و بمباران ارتش رژیم صهیونیستی مادر خود را از دست می‌دهند.

به گزارش مشرق، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) با بیان اینکه جنگ در غزه به عنوان جنگ علیه زنان ادامه دارد، افزود: از هفتم اکتبر ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون در نتیجه حملات ارتش [رژیم] اسرائیل علیه ساکنان غزه بیش از ۱۰ هزار زن شهید و ۱۹ هزار زن دیگر نیز زخمی شدند.

آنروا در اطلاعیه ای که امروز در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد، افزود که [ رژیم ] اسرائیل همچنان زنان را در جریان حملات مداوم خود به نوار غزه مورد هدف قرار می دهد و به طور متوسط ، روزانه ۳۷ کودک در غزه مادرانشان را از دست می دهند.

این نهاد بین المللی اضافه کرد که شرایط زندگی در نوار غزه به ویژه برای بیش از ۱۵۵ هزار زن باردار یا شیرده وحشتناک است و آنها در دسترسی به آب و تاسیسات بهداشتی با مشکل مواجه جدی هستند.

ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل همچنان با حمایت آمریکا و اروپا به حملات خود علیه ساکنان نوار غزه ادامه می‌دهد و جنگنده های این رژیم بیمارستان‌ها، ساختمان‌ها، برج‌ها و خانه‌های غیرنظامیان فلسطینی را بمباران و آنها را بالای سر ساکنان ویران می‌کنند.

بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، تاکنون حملات مداوم ارتش رژیم اسرائیل علیه ساکنان غزه به کشته شدن ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر و مجروح شدن ۷۷ هزار و ۹۰۸ نفر و آواره شدن حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت نوار غزه شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • سازمان ملل: هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر